Voorbereiden fietsvakantie 2011

Bijna gaan we weg. Nog eventjes wat voorbereiden, nog even wat dingetjes doen. Vragen beantwoorden als: wat hebben we nog niet, wat moeten we nog aanschaffen. O ja, de fietstassen zijn nog niet compleet. Ik moet namelijk nog een set voor- en  achtertassen hebben. Tijdens ons proefkamperen had ik ze geleend, waarvoor grote dank! Nu weet ik wat ik zoek en dat ik ze zelf ook wil hebben. Even snuffelen op het wijde web en binnen een paar keer klikken heb ik de volgende dag tegen een leuk prijsje nog steeds dure maar hele goede tassen. Er kan heel veel in, bijna zoveel als ik zou willen.

Denemarken Oostzeeroute: AlsÆrøLangelandLollandFalsterBogøMønSeelandFunen-Langeland-Ærø-Als

Gids Denemarken Oostzeeroute (Ook te koop bij: bol, amazon en de zwerver)

Fietskaarten van het gebied hebben we trouwens ook nog niet. Dat komt omdat we er nog niet uit zijn waar we heen gaan. We weten wel dat het kind- en fiets- en kampeervriendelijk Denemarken zal zijn. Maar dan? Rondje Funen? Naar de krijtrotsen van Mon? Naar Kopenhagen fietsen? Als we het weten dan is een grote kaart van Denemarken simpelweg te groot. Op een gedetailleerde fietskaart staan nou juist wel die essentiële kleine weggetjes waardoor de volgens situatie iets minder vaak voorkomt: “Staat niet op de kaart”

Hoe gaan we er naar toe? Dat weten we inmiddels wel, namelijk met de auto en achterop de fietsen. Ik had graag met de trein gewild. Geen files, geen spugend kind in de auto, wel ruimte om je benen te strekken, lekker slapen terwijl je wordt vervoerd. Edoch, daar kwam toch wat meer om de hoek kijken dan even simpel de trein te pakken. Want we nemen we twee fietsen, een aanhangfiets en een fietskar mee. Het traject Twello-Drienerlo was te doen, maar we twijfelden of het internationaal ook zo makkelijk en zonder teveel overstappen zou gaan. Dan maar de auto met alle (on) gemakken erop en eraan. Kunnen we onderweg stoppen om bij overgrootmoeder in Hamburg langs te gaan.

En wat denken we globaal te gaan fietsen nu we een peuter, o nee, sorry, kleuter, mee hebben op de aanhangfiets? 40 Kilometer zal de maximale dagafstand zijn, schatten we zo in. Het arme kind willen we niet meteen verpesten met zadelpijn en nooit meer zin krijgen in fietsen. Daarnaast is het wellicht ook wijzer, verstandiger en handiger, om niet meer elke dag de tent en daarmee de boel op te breken. Dan fietsen we een keer in de twee, drie dagen. En op de niet-fietsdagen kunnen we spelen en lezen en natuurlijk, een rondje fietsen zonder bagage.

Het belangrijkste uitgangspunt is en blijft: we zien wel hoe het gaat. Ervaring en gezond verstand gaan tenslotte ook mee op reis!

4 gedachten over “Voorbereiden fietsvakantie 2011”

  1. Oh ja, nu je je eigen tassen hebt (toch wel de gele?!) kan je vanzelfsprekend ons kampeergidsje lenen (overnatning i det fri, is wel in het deens) een hoe en wat deens en we hebben van bepaalde delen van het land nog fietsgidsen met kaart

    Hoewel ikzelf net terug ben, ben ik toch alweer een beetje jaloers!!

    Beantwoorden
  2. Oh, héérlijk; Denemarken!! Ik heb er altijd met veel plezier gevaren (vooral het rondje Fyn). En zou zò weer naar Svendborg en Lyo willen……. Alhoewel een biertje in de oude haven in Kopenhagen natuurlijk ook niet te versmaden is! Veel plezier!!

    Beantwoorden
  3. Hoi Marieke! Wanneer gaan jullie, al snel? Heel veel plezier, en ik hoop dat de autoreis toch nog soepeltjes verloopt! Ben benieuwd naar de verhalen straks.

    Groet,
    Karin

    Beantwoorden

Plaats een reactie